+31 (0) 570 74 54 30 info@v-tron.eu

ZOOF: SAMEN SLIM RIJDEN

ZOOF

[ps2id id=’zoof-1′ target=”/]ZOOF is de app voor iPhone en Android-telefoons die u als weggebruiker adviseert over de optimale rijsnelheid, handelen bij in- en uitvoegstroken en over de volgafstand na files.  Door deze adviezen op te volgen scoort u punten (ZOOFies), die u kunt inwisselen voor leuke beloningen bij de partners van ZOOF. Momenteel is ZOOF te gebruiken op de A58 en A67, van Tilburg naar Eindhoven en Venlo.

ZOOF is een product dat  is voortgekomen uit een samenwerking tussen de regionale overheidsinstantie BBZOB (Beter Benutten Zuid-Oost Brabant), SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven), de Provincie Noord-Brabant en V-tron. Samen gaan overheid en bedrijfsleven voor een betere doorstroom op de Nederlandse snelwegen. Binnen de projecten Brabant InCar III en Spookfiles A58 voert ZOOF in opdracht van de overheid proeven uit op de A58 en A67 die zich richten op het verbeteren van de doorstroming.

MELDINGEN ZOOF APP

Filevorming
Rijstrookadvies
Maximum snelheid
Let op! Ongeval

ZOOF C-ITS

ZOOF C-ITS (Coöperatieve-Intelligente Transportsystemen) is de app die u als weggebruiker adviseert over de optimale rijsnelheid, rijstrookbeschikbaarheid en mogelijke gevaren op de weg.
De ZOOF C–ITS app bevindt zich nog in de ontwikkelfase. De app is uitgebreid getest op de A16 tussen Rotterdam en Dordrecht en op de rondweg van Reims in Frankrijk. Dit als onderdeel van het Europese InterCor project.

Met ZOOF C-ITS wordt er via een OBU (on board unit) een WiFi-P G5 verbinding opgezet met de wegkant en de passerende voertuigen. Op deze manier wordt er een persoonlijk advies gegeven omtrent de situatie die op dat moment van toepassing is.
Dat is ZOOF: samen slim rijden.

ZOOF C-ITS is een product dat voortkomt uit  het project
SpookFiles A58 en is in deze vorm verder doorontwikkeld
door GetHooked en V-tron. Meer informatie over dit project is te vinden op de site van  SpookfilesA58.

Rijdt u vaak over de A16 en lijkt het u leuk om met innovatieve technieken in uw auto rond te rijden? Vraag de BETA-versie van de ZOOF C-ITS App aan via onderstaande link.

MELDINGEN ZOOF C-TIS APP

Wegwerkzaamheden
Filevorming
Slecht wegdek
Let op! Ongeval
Slecht weer
Let op! Hier is gestrooid
Let op! Dier(en) op de weg
Let op! Mens op de weg

ZOOF GLOSA

ZOOF GLOSA (Green Light Optimized Speed Advice) is de app die u als weggebruiker binnenstedelijk gebied adviseert over de optimale rijsnelheid, rijstrookbeschikbaarheid, mogelijke gevaren op de weg en time to green. Deze versie van ZOOF bevindt zich nog in de ontwikkelfase. De app is uitgebreid door V-tron getest in de binnenstad van Helmond tijdens het Pre-Test-Fest GLOSA in juni 2018. Verdere testen worden door V-tron in samenwerking met het projectteam van ITS-corridor uitgevoerd in Engeland tijdens het Test-Fest Glosa in oktober 2018. Dit als onderdeel van het Europese InterCor project.

Met ZOOF GLOSA wordt er via een OBU (on board unit) een verbinding opgezet met WiFi-P G5 en het 4G/LTE netwerk die communiceert met de iVRi’s  (intelligente verkeersregelinstallaties) langs de weg en de passerende voertuigen. Op deze manier wordt er een persoonlijk advies gegeven over de actuele situatie, zoals het verkeerslicht springt over 5 seconden op groen. Dat is ZOOF: samen slim rijden.

ZOOF GLOSA is een product dat voortkomt uit  het Europees InterCor project. Meer informatie over dit project is te vinden op de site van InterCor.

MELDINGEN ZOOF GLOSA-APP

Advies snelheid
Maximum snelheid
Time to green
Rijstrookadvies

TOEKOMSTIG ONTWIKKELPLAN: ZOOF

ZOOF bevindt zich, zoals hierboven genoemd, in de ontwikkelfase. Op dit moment bestaat ZOOF uit drie separate diensten. Deze diensten zijn beschikbaar op verschillende locaties verspreid door Europa.

In de komende maanden wordt ZOOF verder doorontwikkeld en samengevoegd tot één op zichzelf staande dienst, die u als weggebruiker ondersteunt. Op deze manier maakt V-tron  C-ITS diensten voor u toegankelijk.  Dat is ZOOF: samen slim rijden.

PARTNERS VAN ZOOF

Geïnteresseerd in onze producten of diensten?