CARSHARING

V-tron Carsharing:
De business line: “Carsharing” is speciaal ontworpen voor de zakelijke markt om zo eenvoudig en zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van haar wagenpark. Elk voertuig wordt door carsharing veel efficiënter ingezet. De gebruiker kan op een eenvoudige manier snel gebruik maken van “tijdelijk “vervoer.

De gebruiker reserveert via een reserveringssysteem een voertuig en kan vervolgens het voertuig op een afgesproken plek en tijdstip het voertuig ophalen en openen met een speciale reserveringskaart (Chipkaart). Na gebruik kan het voertuig weer worden ingeleverd en worden afgemeld met de reserveringskaart.

De Carsharing Kit van V-tron zorgt voor een kosteneffectieve en betrouwbare communicatie door middel van het online carsharing reserverings- en managementsysteem. Het online systeem zorgt voor een scala aan diensten, zoals voor het beheer van reserveringen, het live volgen van voertuigen, (rit) rapportage, brandstof ge- en verbruik en diverse beveiligingsmogelijkheden.

<iframe src="https://youtube.com/embed/gVMDaTwI9Lk?autoplay=1&rel=0&vq=hd720" width="500" height="400" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

CARSHARING

N

On Board Unit (OBU)

N

Kaartlezer (RFID-Reader)

N

Sleutelhouder

N

Persoonlijke ID-kaart

N

Reserverings App

Carsharing functies:

 

Voertuig beheerssystemen:

Met behulp van een RFID-lezer, welke is gemonteerd op de voorruit, kan de auto vergrendelt en of ontgrendeld worden wanneer de klant met een actieve reservering kaart voor de lezer gaat. Alle (rit)informatie zoals kilometerstanden worden realtime verstuurd naar het car sharing online management systeem.

Naast de RFID-lezer is er ook de optie om middels een smartphone de auto te openen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Qr-code welke op de voorruit van  het voertuig is aangebracht. Deze optie is voor de zakelijke markt veelal goed bruikbaar, gezien de gebruikersdichtheid van smartphones in deze markt. Deze optie is tevens uitermate geschikt voor voertuigen met een beperkte looptijd, met het oog op de in- en uitbouw kosten.

 

Non-communication functionaliteit:

In gebieden waar geen GSM dekking is kan het systeem de klanten blijven identificeren. Dit is vooral van belang voor ondernemers die hun voertuigen geparkeerd hebben in de ondergrondse parkeergarage of in afgelegen gebieden.

 

Self service:

Het systeem kan worden gebruikt voor zowel pre-ordered reserveringen als voor spontane reserveringen.

 

Master key-cards:

Binnen het systeem kan gebruik gemaakt worden van Master keycards voor operationele medewerkers, bijv voor het terughalen van voertuigen.

 

Driverbehaviour/ Rijgedrag:

De carsharing oplossing kan real time een groot aantal rijgedrag waarschuwingen geven.

Dit zijn instelbare functionaliteiten en omvatten:

• Snelheid

• Waarschuwt wanneer het voertuig te lang stationeer blijft draaien

• Plotselinge versnelling / vertraging

• Plotselinge verandering van richting (scherpe / gevaarlijke bocht)

 

Real-time tracking / waarschuwingen / opdrachten:

De carsharing oplossing biedt real-time informatie over de locatie en status van het voertuig. Tevens kan het systeem automatische of handmatige opdrachten ontvangen. Deze werken als een soort “afstandsbediening”. Naast de eerder genoemde functionaliteiten, zijn de volgende commando’s en meldingen mogelijk:

 • Waarschuwing lage spanning van de batterij
 • Brandstof status
 • Deur status (open/gesloten),
 • vergrendelen/ontgrendelen deur
 • Activeren/deactiveren van startonderbreker
 • Xlaxon van de auto

Brandstof Niveaumeting:

Door gebruik te maken van Brandstof Sensor kan men de brandstof-status van het voertuig meten. Deze optie kan ook verkregen worden over een eventuele tankpas, bijv. MTC, TC of Shell.

 

Verborgen installatie:
Het kleine formaat van het apparaat maakt het mogelijk om diep te worden geïnstalleerd in het interieur van het voertuig en zo ontdekking te voorkomen en sabotage.

 

Realtime Tracking:
In het geval van een beveiligingsprobleem kan het systeem real-time tracking bieden en een up-to-date status rapporteren.

 

Beveiliging Waarschuwingen:
Het systeem kan eenvoudig worden geprogrammeerd om een ​​groot aantal beveiligingswaarschuwingen te leveren.

 • Hoofdschakelaar losgekoppeld van unit
 • Contact-status.
 • Immobilisatie-status
 • Sleep detectie
 • Deur open / dicht, vergrendeld / ontgrendeld status

Geo-fencing:
In het geval dat het voertuig buiten een gedefinieerde zone komt wordt direct een alarm geactiveerd.

 

Back-up batterij:
Het apparaat heeft een optionele back-up batterij, die de status en life tracking rapporten bewaart zelfs als het apparaat is uitgeschakeld. Dit is vooral nuttig bij diefstal.

 

Inloggen geheugen:
Wanneer mobiele dekking onbetrouwbaarof afwezig is, kan het geheugen van het systeem maximaal 2256 berichten (30 dagen gebruiksduur) onthouden. Deze gegevens zullen onmiddellijk worden doorgegeven wanneer de dekking wordt hervat. Gelogde gebeurtenissen worden opgeslagen voor onbepaalde duur, zelfs in geval van falen van zowel de primaire en back-up power bronnen.

 

Driver-verificatie:
Het systeem is zich bewust van zijn voorbehoud status, en kan waarschuwingen geven in het geval van onbevoegd gebruik. 

 

RFID-lezer:
 De kaartlezer die wordt gebruikt om leden te identificeren.

 

Oplaadbare batterijen:
intern verbonden met het apparaat en worden gebruikt om de functionaliteit te behouden als de hoofdschakelaar wordt uitgeschakeld.

 

Ongeval Sensor:
Impact-Sensor, signaleringen van enige impact dan 8 g (frontale) of 3G (zijde).

Geïnteresseerd in onze diensten?

V tron logo

Meldt u aan voor de V-tron nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied  van Connected Car, Driver Safety, Carsharing en Smart Mobility.

You have Successfully Subscribed!