+31 (0) 570 74 54 30 info@v-tron.eu

DRIVER SAFETY (ADAS)

LESS DAMAGE

Beter rijgedrag bespaart tijd en geld

V-tron’s aanvullende softwaremodule Driver Safety (ADAS) levert u niet alleen alle informatie over de positie en het verbruik van uw objecten (auto, bestelbus, vrachtwagen, aanhanger, motor, boot, elektrische bakfiets, e-bike etc.), maar monitort ook het gebruik ervan.

Met deze informatie kunnen chauffeurs hun rijgedrag verbeteren wat leidt tot lager brandstofverbruik, minder reparaties, minder schade, dus minder kosten en een hogere inzetbaarheid.

Continue snelheid- en positiebepaling
De verschillende Advanced Driver Assistant Systems (ADAS) meten de manier waarop de bestuurder met het voertuig omgaat. De speciale On Board Unit (OBU) van V-tron registreert alle bewegingen. Ons volgsysteem Driver Safety verzamelt deze informatie en zet het om in een bruikbare vorm. Door continue snelheids- en positiebepaling ontstaat een analyse van het rijgedrag van de bestuurder.

Stimuleren van gewenst gedrag
Aan de hand van de individuele rapportage van Driver Safety wordt het rijgedrag van een chauffeur bespreekbaar. Zo wordt gewenst rijgedrag behouden en ongewenst gedrag beperkt. De besprekingen kunnen leiden tot de eerdergenoemde voordelen, maar zullen vaak ook leiden tot milieuvriendelijker gebruik van de voertuigen, mogelijk een lagere verzekeringspremie of een betere restwaarde.

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op.

Scroll omlaag voor alle voordelen van Driver Safety

Stap voor stap uw wagenparkbeheer uitbreiden

De productlijn van V-tron heeft een logische opbouw, waarmee u uw wagenparkbeheer naar eigen inzicht en behoefte kunt opbouwen. Met ons hoofdproduct Connected Car creëert u inzicht in het wie, wat, waar en wanneer van uw voertuigen. De aanvullende module Driver Safety informeert u over hoe uw voertuigen door uw chauffeurs gebruikt worden. Met onze speciale module Carsharing zet u op een eenvoudige wijze uw bestaande wagenpark efficiënter in zodat u minder voertuigen nodig hebt, maar toch optimale mobiliteit aanbiedt.

V-tron ADAS ongeval preventiesysteem

N

Forward Collision Warning (FCW)

FCW waarschuwt u voor een mogelijke aanrijding. Bevindt u zich in een ongevallenpad, dan krijgt u harde audiovisuele signalen.

N

Headway Monitoring and Warning (HMW)

HMW meet constant de afstand tussen u en uw voorganger. Wordt deze afstand te klein, dan waarschuwt het systeem met een audiovisueel signaal.

N

Pedestrian and Cyclist Collision Warning (PCW)

PCW waarschuwt u tot een snelheid van 50 km/h met een audiovisuele signaal  wanneer er een fietser of voetganger zich in uw rijlijn bevindt.

N

Lane Departure Warning (LDW)

LDW waarschuwt u wanneer u zonder richting aan te geven over de belijning van het wegdeel rijdt. U krijgt dan audiovisuele signalen.

N

Intelligent Speed Assistant (ISA)

ISA scant alle snelheidsborden en zet dit af tegen uw huidige snelheid. Is uw snelheid te hoog, dan ontvangt u audiovisuele signalen.

Voorruitcamera en dashboardmodule

Vraag ook naar onze inbouwservice

Onze ervaren monteurs bouwen de hardware voor u in, regelen de connectie en stellen de software in. Dit kan naar wens in onze werkplaats, bij u aan het bedrijf of op een andere locatie naar keuze.

Voordelen van Driver Safety

Maak kennis met Driver Safety van V-tron, ontworpen om bewust en milieuvriendelijk rijden te bevorderen en tegelijkertijd kosten te besparen. Onze geavanceerde technologie meet en toont verschillende voertuigvariabelen online, waardoor het gedrag van de bestuurder eenvoudig kan worden gecontroleerd. Met behulp van onze unieke ‘stoplichtmethode’ markeren we direct bewuste rijgewoonten en identificeren we gebieden die voor verbetering vatbaar zijn. Door gewenst gedrag aan te moedigen en ongewenste acties te verminderen, leidt de Driver Safety-module van V-tron tot een lager brandstofverbruik, minder reparaties, minder schade en een groenere benadering van autorijden. Ga met ons mee op reis naar veiliger, kosteneffectief en milieuvriendelijker rijden. Ontdek vandaag nog de voordelen van de modules Connected Car en Driver Safety van V-tron.

Zonder V-tron Driver Safety
Met V-tron Driver Safety
Excessiever rijgedrag Bewuster rijgedrag
Schades Minder schades
Hogere onderhoudskosten Lagere onderhoudskosten
Ongeplande stilstand Betere inzetbaarheid
Brandstofverbruik ca. 1:10 Lager brandstofgebruik (-10%)
Meer afschrijving Hogere restwaardes
Hoge verzekeringspremie Mogelijk lagere verzekeringspremie
Hoge administratieve kosten Enorme besparing op administratief personeel
Bij wisseling schades moeilijk te verhalen Eenvoudig schades te verhalen
Niet altijd even goed voor het milieu Milieuvriendelijker
Mogelijkheid tot frauduleus tankgedrag Voorkomen ‘Frauduleus tanken’

VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK

Deze bedrijven en instanties gingen u onder andere voor:

Geïnteresseerd in onze producten of diensten?