+31 (0) 570 74 54 30 info@v-tron.eu

CONCORDA

Connected Corridor for Driving Automation

Doel van CONCORDA

CONCORDA draagt ​​bij aan de voorbereiding van Europese snelwegen voor geautomatiseerd rijden en het platoonen van vrachtwagens met hoge dichtheid met adequate verbonden diensten en technologieën.

CONCORDA, gelanceerd in oktober 2017 en gefinancierd door de Connecting Europe Facility, heeft gewerkt aan het leveren van adequate geconnecteerde diensten en technologieën op het gebied van interferenties en interoperabiliteit om versnippering tegen te gaan en achterwaartse interoperabiliteit tussen Cooperative-ITS-services en de door C-ROADS geharmoniseerde services te waarborgen. onder echte verkeerssituaties.

Aanpak project

CONCORDA combineert 802.11p- en LTE-V2X-connectiviteit zonder de bestaande services te beïnvloeden op het gebied van interferenties en interoperabiliteit om achterwaartse C-ITS-service-interoperabiliteit te garanderen met de services die door C-ROADS zijn geharmoniseerd onder echte verkeerssituaties.

Contactpersoon V-tron:

Steven Herskamp

Projectleider V-tron

T: +31 (0) 570 74 54 30

 

E: info@v-tron.eu

Behaalde resultaten

CONCORDA heeft tests uitgevoerd op locaties in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Spanje, met als doel de interoperabiliteit van de testlocaties te verbeteren. De interoperabiliteit is ontwikkeld langs drie lijnen:

3 testlocaties in Nederland:
A. Testlocatie Metropool Amsterdam
B. Testlocatie Noord-Brabant
C. Helmond Metropolitan Area

Uitdagingen

Hybride communicatie (pre) implementatie en wegkantnetwerken voor geautomatiseerd rijden Use cases. Publieke rol met betrekking tot geautomatiseerd rijden en veiligheid. Wegensystemen (RSU en communicatienetwerken). Integratie van communicatie en functionaliteit in auto’s (FRC).

Projectpartners:

Project CONCORDA is gestart in oktober 2017 en gefinancierd door Connecting Europe Facility.

Deze bedrijven en instanties gingen u onder andere voor:

Geïnteresseerd in onze producten of diensten?