+31 (0) 570 74 54 30 info@v-tron.eu

C-ITS CORRIDOR | PRAKTIJKTEST A58

De auto als sensor voor verkeersmanagement

Zijn sensordata uit voertuigen in de toekomst technisch goed bruikbaar voor verkeersmanagement of andere diensten? Dat is de vraag die centraal stond tijdens een test met de dienst Probe Vehicle Data, in opdracht van het projectteam C-ITS Corridor van Rijkswaterstaat. LEES MEER..

Tijdens de test – die gecoördineerd werd vanuit de Innovatiecentrale in Helmond – verstuurden de On Board Units van passerende testvoertuigen berichten met informatie over het voertuig, zoals de positie en snelheid. De berichten werden opgevangen door de beveiligde ETSI G5 wifi-verbinding. Daarnaast werden ook via het mobiele 3/4G netwerk berichten verzameld uit de testvoertuigen. Hiervoor is de ZOOF-app van het project Spookfiles A58 gebruikt. De eerste bevindingen zijn positief. De ‘loggings’ van de berichten die de testauto’s verstuurden, bleken prima uit te lezen. En via een webviewer waren de exacte locaties en afgelegde routes van de testvoertuigen te zien.

<iframe src="https://youtube.com/embed/j3KIaYtW_ug?autoplay=1&rel=0&vq=hd720" width="500" height="400" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>